Longhouse by Partners Hill spans 110 metres across Australian bushland

Architecture practice Partners Hill has designed this lengthy shed-style home in the Australian town of Daylesford, Victoria to incorporate living, cooking and agricultural facilities. Described by Partners Hill as “a study in inclusion”, Longhouse contains a farm, restaurant-cum-cookery school, guest rooms and living quarters for its owners, Ronnen Goren and Trace Streeter. The practice worked … Read more Longhouse by Partners Hill spans 110 metres across Australian bushland

Burnt-red tiles and hessian feature inside Dough Pizza restaurant in Perth

Interior design firm Ohlo Studio used materials that evoke the “rustic sophistication” of Italy to create the interiors of Dough Pizza restaurant in Perth. Dough Pizza takes over a unit of Westfield Whitford City shopping centre which lies just north of central Perth. Locally based Ohlo Studio was tasked with designing the interiors and set … Read more Burnt-red tiles and hessian feature inside Dough Pizza restaurant in Perth

Two-storey bookshelf rises inside renovated Madrid house

Spanish architecture firm Zooco Estudio has covered the walls of this Madrid residence with bookshelves that span two levels. House 6 is a detached single-family home located in northern Madrid. Local studio Zooco Estudio overhauled the residence contrasting white interiors with pale wood cabinetry and herringbone patterned flooring. The centrepiece of the design is a … Read more Two-storey bookshelf rises inside renovated Madrid house

Black shutters and concrete wall conceal Te Pakeke retreat in New Zealand

This holiday home in New Zealand by Fearon Hay Architects hides from neighbouring properties while having uninterrupted views of the mountainous landscape. Te Pakeke house is situated north of the popular resort town Wanaka, surrounded by mountains and looking out across the waters of a vast lake. Its owners had tasked Fearon Hay Architects with … Read more Black shutters and concrete wall conceal Te Pakeke retreat in New Zealand

Villa Cavrois serves as backdrop to Muller Van Severen exhibition

Belgian design duo Muller Van Severen is exhibiting a selection of their furnishings amongst the rooms of Villa Cavrois, a modernist 20th-century villa near Lille, France. The exhibition, called Design! Muller Van Severen at Villa Cavrois, will see Fien Muller and Hannes Van Severen present both new and old pieces from the oeuvre of their … Read more Villa Cavrois serves as backdrop to Muller Van Severen exhibition

Architect couple turns Edinburgh apartment into modern living space

Architects Luke and Joanne McClelland have overhauled their own apartment in Edinburgh, Scotland, to feature a sequence of contemporary light-filled living spaces. The lateral apartment spreads across the drawing-room levels of two adjoining Georgian townhouses in Edinburgh’s Comely Bank neighbourhood. Joanne and Luke McClelland – who runs his own architecture studio called MCLND – purchased … Read more Architect couple turns Edinburgh apartment into modern living space

Say No Mo is a gender-neutral beauty salon and cocktail bar in Kyiv

Concrete surfaces and gold accents define Say No Mo, a salon-cum-cocktail bar in Kyiv that Balbek Bureau has designed to avoid gender stereotypes. Say No Mo salon takes over two floors of an early 20th-century building and includes its own bar where visitors can grab a drink before or after beauty treatments. When locally based … Read more Say No Mo is a gender-neutral beauty salon and cocktail bar in Kyiv

Forte Forte fashion boutique in Madrid is filled with shapely details

A pale geometric relief wall offsets brass and green-marble decor details in this Madrid boutique designed by creative duo Giada Forte and Robert Vattilana. Madrid’s Forte Forte store occupies a corner plot in Salamanca – a glamorous district of the city known for its boulevards lined with luxury fashion boutiques and upscale restaurants. It was … Read more Forte Forte fashion boutique in Madrid is filled with shapely details

Cabinette co-working space in Valencia plays off Jacques Tati’s film Playtime

The 1960s film Playtime by renowned French director Jacques Tati set the tone for this whimsical co-working office that Masquespacio has designed in Valencia. Cabinette is a co-working space for creatives set inside a mixed-use building in Valencia’s La Fuensanta neighbourhood. It takes over a ground-floor unit that was originally fit-out to serve as an … Read more Cabinette co-working space in Valencia plays off Jacques Tati’s film Playtime

Moody interiors of Le Pristine restaurant by Space Copenhagen take cues from the Old Masters

Danish design studio Space Copenhagen has used subdued shades of green and grey to deck out the dining room of Le Pristine restaurant in Antwerp, Belgium. Le Pristine, which is headed up by three-Michelin-star chef Sergio Herman, occupies a 1960s modernist building. Years of unfinished renovation works meant that the building’s interior had several patchy … Read more Moody interiors of Le Pristine restaurant by Space Copenhagen take cues from the Old Masters